WOCA

ONDERHOUD GEOLIEDE HOEBEEK VLOER

AANBRENGEN WOCA® ONDERHOUDSOLIE: NATUREL / WIT

Nadat uw voorgeoliede Hoebeek vloer geplaatst is, dient u alles goed stofvrij te maken.  Daarna kan u de onderhoudsolie (naturel of wit) aanbrengen. Doe dit heel zuinig door middel van een spray. Begin achteraan in de ruimte. Besprenkel een viertal planken met de olie. Daarna masseert u de olie heel goed en gedurende lange tijd in het hout, door middel van een witte polierpad of met de poliermachine. Zorg ervoor dat er geen olie op het hout blijft staan. Nadat deze eerste vier rijen goed ingepolierd zijn, gaat u verder met de rest van de vloer. In de hoeken wrijft u de olie best in met een pluisvrije katoenen doek. Nadat heel de vloer ingeolied is, moet deze gedurende 24 uur drogen.

EERSTE ZEEPBEURT MET WOCA® ZEEP: NATUREL / WIT

De Woca onderhoudsolie heeft vier dagen tijd nodig om volledig uit te harden. Gedurende deze tijd mag uw vloer niet met water in aanraking komen! Pas daarna kan u de vloer voor de eerste keer zepen!

Neem twee emmers water – één voor de zeepmengeling (125 ml in 5 Liter water) en een tweede met zuiver water om de vuile dweil in te spoelen. Met een licht uitgewrongen katoenen dweil brengt u de zeepmengeling aan . Laat even intrekken zodat het vuil gemakkelijker kan oplossen. Spoel de bevuilde dweil in de tweede emmer en wring hem goed uit. Dompel hem daarna opnieuw in de zeepmengeling en kuis verder. Nadat u zo de hele vloer gezeept heeft, dompelt u de dweil voor een laatste keer in de zeepmengeling en wringt hem goed uit om heel de vloer droog te wissen. Nooit uw vloer volledig naspoelen met zuiver water, want dan neemt u de beschermende eigenschappen van de zeep weg!

Hoebeek tip:plaats nooit metalen meubels of leeslampen op een nog natte eiken vloer, want dan krijg je oxidatieplekken. Dus best meubelpoten en leeslampen beschermen met viltjes.

GROTE SCHOONMAAK MET WOCA® INTENSIEF REINIGER

Een maal per jaar kan u een dieptereiniging geven aan uw geoliede Hoebeek vloer.
Meng 125 ml Intensiefreiniger in 5 Liter lauw water. Laat, indien nodig, de oplossing kortstondig inwerken om vuil op te lossen.
Schrob handmatig met een borstel/handpad of machinaal met een pad onder de poliermachine bij zeer vuile oppervlakken. Droogdweilen met een wringmop of dweil.
Herhaal dit indien de vloer zeer vuil is.
Tip: werk altijd met twee emmers – één met de mix van intensiefreiniger en water en één met zuiver spoelwater.

Na een dieptereiniging met Intensiefreiniger moet de Hoebeek vloer opnieuw geolied worden met Woca® onderhoudsolie.

Scroll to Top